Aprilie, lună plină

V-am obișnuit, bunăoară, cu articole ceva mai profunde, în care am punctat probleme de fond ale societății românești, insistând pe alocuri pe specificități locale. Iată, însă, că a sosit momentul să descriu in extenso particularitățile locale, cu farmecul lor, dar uneori și cu amarul lor. Totul în acord cu un context general uneori vivace, alteori apatic, dar mereu carpatin.

A fost o primă zi a săptămanii încărcată, plină de audiențe, de probleme administrative și de organizarea unui important eveniment religios ce va avea loc în Ploiești pe 27 aprilie(sărbătoarea Floriilor) marcat de aducerea la una din bisericile ploieștene a moaștelor Sf. Gheorghe. Practic, punctul culminant va fi în sfânta zi de sărbătoare a Floriilor, însă acestea vor fi aduse pe 21 aprilie în urbea aurului negru. Firește că actorii instituționali angrenați în organizarea acestui eveniment special și-au luat rolul în serios și tratează cu maximă responsabilitate derularea sa. Atât Primăria Ploiești, cât și Poliția Locală, Jandarmeria și Poliția Municipală vor asigura un climat de profesionalism și siguranță astfel încât enoriașii ploieșteni să poată asimila bagajul spiritual specific acestei acțiuni.

Marți este ziua în care se va desfășura ședința Comisiei 5, cea de Asistență și Protecție Socială, în care ne vom lovi iar de imposibilitatea de a asigura solicitanților locuința socială mult râvnită! Acest an va marca, din fericire, construcția a nu mai puțin de 233 de locuințe sociale și rezolvarea acestei probleme pentru un număr de 699 de beneficiari. Iar alături de acestea municipalitatea va construi, grație finanțării de la Agenția Națională de Locuințe, peste treizeci de case destinate tinerilor.

Ziua de miercuri va marca o altă ședință importantă, la sediul Administrației Serviicilor Sociale Comunitare (ASSC), una dintre direcțiile din cadrul Primăriei Ploiești unde voi fi prezent pentru a media un dialog fervent între directorii unor licee ploieștene, reprezentanții ASSC și membrii uneia dintre cele mai importante ONG-uri prahovene din arealul social, respectiv „ Viitorul Tinerilor „ despre elaborarea unei strategii sociale coerente și trainice.

Între ședințe si audiențe multiple pe plan local, observăm cu ochiul liber transformările politice de la vârf, precum numirea noului ministru al justiției, fricțiuni redundante între partidele din coaliția USL, dar și frământări crescânde în vederea alegerilor europarlamentare și prezidențiale de anul viitor.

Post Author: Raul Petrescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.