Scandalul mondenelor sau despre esecul actului comunitar

De cateva zile, capul de afis pe scena publica romaneasca este tinut de disputa apriga dintre indragita iubita TV, Andreea Marin si Ioana Rosenberg, ceva mai putin cunoscuta pentru publicul larg, dar extrem de iubita si apreciata de iubitorii de animale, aceasta fiind una dintre cele mai fervente activiste ale drepturilor animalelor. Scandalul, care tradeaza insa existenta unei mari probleme comunitare, a aparut ca urmare a atitudinii renumitei jurnaliste fata de patru caini care au alergat-o in timp ce era pe bicicleta, aceasta chemand numaidecat hingherii pentru a-i ridica. De aici pana la acuze reciproce vehemente intre cele doua feministe, nu a mai fost decat un pas.

O asociatie de profil din Romania a postat filmuletul in care vedeta TV avut o discutie aprinsa cu oamenii de pe strada, amenintand cu uciderea acestora in cazul in care episodul se repeta si neacceptand garantii din partea acestora. Oare cate garantii ne-au oferit autoritatile de-a lungul timpului cu privire la eradicarea cainilor comunitari de pe strazi si aducerea lor in adaposturi moderne si sigure? Putem accepta astfel de garantii?

Prin urmare, Andreea Marin a formulat o plangere penala impotriva Ioanei Rosenberg care a distribuit acel video, acuzatia fiind de amenintare, desi cele doua nu s-au intalnit niciodata. Avem, aici, in miniatura, chintesenta societatii romanesti, macinata de multi ani de scandaluri abjecte si imunde, de intrigi si trufie. Dar, avem, totodata, si masura neputintei guvernarilor locale si centrale de a solutiona una din problemele importante care au macinat sute de comunitati autohtone, cea a cainilor vagabonzi. Legi esuate, clivaje intre membrii comunitatilor indigene, tragedii generate de incompetenta administrativa succesiva, iata principalele efecte ale developarii acestui flagel, cel al cainilor comunitari. Pe langa acestea, incapacitatea de a asigura finantare pentru adaposturile acestora, precum in Occident, stangacia de a incuraja adoptiile interne si externe, esecul campaniilor de sterilizare si absenta unui dialog fructuos intre decidenti si ONG-urile iubitoare de animale.Iar cireasa de pe tort este data de ORGOLII!Orgoliile care au decimat Romania in ultimele trei decenii si au incins spiritele intre doua persoane publice, simboluri ale feminismului carpatin, avand ca apanaj trivialul lingvistic.

Ne dorim o societate guvernata de tihna, asezata, civilizata, nu cu ursi, caini,pisici sau te mai miri ce, care sa se plimbe agale pe strazi, trotuare si sa pericliteze siguranta copiilor nostri!! Vrem normalitate si o decenta a dialogului public, nu atitudini de fronda si marasm!!

Post Author: Raul Petrescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.